Social Icons

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τζίντζερ, ένα από τα μεγαλύτερα φάρμακα της φύσης

Για αιώνες, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν το τζίντζερ για ιατρικούς σκοπούς. Ο Κομφούκιος κάποτε είπε ότι ποτέ δεν έτρωγε   χωρίς αυτό. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν όπως εμείς χρησιμοποιούμε την   δραμαμίνη , για ναυτία και ζαλάδες σε ταξίδια στη θάλασσα. Οι Ινδοί το χρησιμοποιούσαν στην Αγιουρβεδα Στην Μεγάλη Βρετανία  χρησιμοποιούσαν  τζίντζερ στην μπύρα τους.  Η ρίζα του (Zingiber officinale) , είναι  μία  απίστευτη τροφή με πολλές και θαυμάσιες θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν ιστορία περισσότερο από 40 αιώνες. Το τζίντζερ προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά αναπτύσσεται καλά σε πολλά κλίματα. Τώρα αναπτύσσεται   σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και αλλού.
Μια τροφή γεμάτη αντιοξειδωτικά, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, ριβοφλαβίνη. Η  πιπερόριζα μπορεί να σκοτώσει τη σαλμονέλα, καθώς και άλλους ανεπιθύμητους ιούς (συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος), τους θρόμβους αίματος καλύτερα από το κρεμμύδι ή το σκόρδο, ενώ μειώνει τη  πήξη  του αίματος . Το τζίντζερ  μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο αντί   για  παυσίπονο, βοηθά στην θεραπεία των  παθήσεων του στομάχου, και μειώνει την ναυτία, βελτιώνει την πέψη με την αύξηση των σιελογόνων και των  στομαχικών  εκκρίσεων..
Ιάπωνες βιοχημικοί έχουν επίσης αποδείξει ότι η πιπερόριζα είναι μία από τις τροφές  που καταπολεμούν τον καρκίνο , μείωνοντας τη  μετάλλαξη των  κυττάρων που οδηγούν σε καρκίνο. Σε άλλη μελέτη  παρόμοια συμπεράσματα έδειξαν ότι το εκχύλισμα του τζίντζερ προκάλεσε εξόντωση των κυττάρων G HCT 116 και ΗΤ 29 - προκαλούν καρκίνο κυτταρικών γραμμών .
Η πιπερόριζα χρησιμοποιείται  στη μαγειρική, λαμβάνεται ως συμπλήρωμα, ή ακόμα και καταναλώνεται ως  τσάι. Στην Ινδία, χρησιμοποιείται ως ρόφημα για  να αντιμετωπίσουν τον βήχα.

Μόνο ένα ¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ στο φαγητό μας δίνει υπέροχη γεύση δυναμώνει το ανοσοποιητικό και μας προσφέρει σωματική ευεξία . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου