Social Icons

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Tεράστια σπατάλη ενέργειας

Εδώ βρίσκεται το μεγάλο μυστικό. Ο άνθρωπος που έχει γαλουχηθεί  με τη νοοτροπία του δυτικού πολιτισμού κάνει ένα μεγάλο  αγώνα για να εκπληρώσει  τις επιθυμίες του, επειδή  ακριβώς δεν γνωρίζει  ότι μπορεί να έλξει την ικανοποίησή τους με τη θέλησή του και μόνον.
Έτσι έχουμε μια τεράστια σπατάλη ενέργειας, που θα μπορούσε να αποφευχθεί. Πολλές φορές αυτή η σπατάλη μπορεί να είναι  εξαιρετικά φθοροποιός.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα: Ας φανταστούμε έναν άνθρωπο που συνεχώς κινείται ψάχνοντας να βρει  μία λύση σε  κάποιο πρόβλημα.  Η πραγματική λύση μπορεί να περάσει από μπροστά του και να μην την αντιληφθεί, γιατί εκείνη τη στιγμή ψάχνει να βρει ο ίδιος λύσεις για μια επιθυμία του Ανώτερου Εαυτού  του.

Ενώ όμως ο Ανώτερος Εαυτός έλκει τη λύση, ο κατώτερος απασχολείται διαρκώς με την εξεύρεση λύσης με τα δικά του περιορισμένα μέτρα κια σταθμά, και δεν την αντιλαμβάνεται που έρχεται προς αυτόν. Έτσι πολλές φορές έχουν χαθεί λύσεις σε πολύ σοβαρά ζητήματα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν , εάν εφαρμόζαμε τον τρόπο ζωής των αγγέλων, ακολουθώντας δηλαδή τον δρόμο της ελάχιστης αντίστασης. Αυτό το κατορθώνουμε μόνο με ένα τρόπο: παραμένουμε καθαρά παθητικοί μετά την έκφραση της επιθυμίας μας. Δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει πότε θα εκπληρωθεί η επιθυμία, αλλά απλώς να επιθυμούμε διακαώς την εκπλήρωσή της. Εάν περάσει κάποιος χρόνος μπορεί να απογοητευθούμε.
Είναι τότε που μπορεί ο Ανώτερος Εαυτός μας να μας δημιουργεί μια ευκαιρία για να ελέγξουμε αυτή την επιθυμία. Αν έχει ατονίσει σημαντικά, τότε δεν ήταν πραγματική.  Αν εξακολουθεί να μας διακατέχει ολόψυχα, τότε είναι σίγουρο ότι θα εκπληρωθεί. Το χρονικό όριο εξαρτάται από το πόσο εμείς είμαστε έτοιμοι και στο υλικό πεδίο για την εκπλήρωσή της, και σε αυτό το σημείο είναι που μπερδεύονται οι περισσότεροι. Αρκεί να λάβετε υπόψη σας ότι ο Ανώτερος Εαυτός γνωρίζει πότε είμαστε έτοιμοι για σημαντικά γεγονότα. Από τη στιγμή λοιπόν που εκφρασθούμε ολόψυχα, ο Ανώτερος Εαυτός ενεργοποιεί τον Νόμο και ενεργοποιείται και ο ίδιος για να εκπληρώσει την επιθυμία προετοιμάζοντας πάντοτε το έδαφος, αφού όμως πρώτα προετοιμάσει εσάς τους ίδιους.
Συνοπτικά, θα έλεγα να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας με διαλογισμό, με προσευχή, με οραματισμό ή όπως αλλιώς έχουμε μάθει, και μετά να μένουμε εντελώς παθητικοί περιμένοντας την εκπλήρωσή τους. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι για το αν είναι αληθινές και δεν θα πρέπει να τις βλέπουμε ξεχωριστά από εμάς. Πρέπει πάντοτε να φανταζόμαστε πως θα δρούσαμε μέσα στο περιβάλλον μας εκπληρώνοντάς τις, καθώς και τι αντίκτυπο θα είχαν στον περίγυρό μας.
Τέλος, καλό θα είναι να διαλογισθούμε κατά πόσον είμαστε εμείς οι ίδιοι έτοιμοι για την εκπλήρωσή τους.»
Ο Διδασκαλος ΤΖΒΑΛ ΚΟΥΛ

Εξωτερικές πηγές: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ


Πηγή

Alobar's Place

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου