Social Icons

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Απελευθέρωση από τον καρκίνο

Η απόλυτη βεβαιότητα ότι θα γίνουμε καλά βοηθά το σώμα μας να αυτοθεραπευτεί.
Η βαθύτερη αιτία όλων των ανίατων ασθενειών, καθώς και του καρκίνου είναι η βαθιά εσωτερική μας σύγκρουση, το ανυπέρβλητο στρες από τα συσσωρευμένα αρνητικά συναισθήματα τα οποία απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και καταβάλλουν θανάσιμα τον οργανισμό μας.
Ο κυριότερος παράγοντας για τη θεραπεία του καρκίνου είναι τα πιστεύω μας, αλλά και η απαλλαγή μας από τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές πεποιθήσεις που μας τον προκάλεσαν. Θετικά πιστεύω ενεργοποιούν νευρωνικά δίκτυα στον εγκέφαλο, τα οποία επηρεάζουν σε καθοριστικό βαθμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Οι επιστήμονες σήμερα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η δύναμη των placebo, όπως προανέφερα είναι τεράστια. Με τα placebo, η πίστη μας, η προσδοκία ότι το «φάρμακο» αυτό θα μας θεραπεύσει, πυροδοτεί μια θεραπευτική συνέργια μεταξύ του νου μας και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η θεραπεία ξεκινά από την πίστη ότι μπορούμε να γίνουμε καλά. Μόνο όταν πιστέψουμε κάτι ότι υπάρχει, μπορούμε να το φέρουμε στον κόσμο μας, στην πραγματικότητά μας. Αυτός είναι απαράβατος νόμος του σύμπαντος, κανένας δεν μπορεί να μας κάνει καλά, αν εμείς δεν το πιστεύουμε βαθιά μέσα μας.
Η προσδοκία μας λοιπόν είναι το παν. Όταν λέμε προσδοκία, εννοούμε τα ενδόμυχα πιστεύω μας για την εξέλιξη της υγείας μας. Η προσδοκία μας ότι θα γίνουμε καλά συντελεί αποφασιστικά στη θεραπεία μας, ενώ η προσδοκία μας ότι αργά η γρήγορα ο καρκίνος θα μας νικήσει, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την επιδείνωση της υγείας μας. Είναι πάρα πολύ απλό, στην υγεία τον πιο κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η κατάσταση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όταν είμαστε αισιόδοξοι, διακατεχόμαστε από θετικά συναισθήματα αγάπης, ελπίδας, συμπόνιας, γενναιοδωρίας, γεγονός που κάνει να δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, το ανοσοποιητικό μας σύστημα ενισχύεται σημαντικά και εξουδετερώνει οποιοδήποτε μικρόβιο ή καρκινικό κύτταρο υπάρξει στον οργανισμό μας. Αντιθέτως, αν είμαστε απαισιόδοξοι, διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα φόβου, θυμού, μίσους, ζήλιας, μνησικακίας, γεγονός που μας κάνει να δονούμαστε σε κατώτερες συχνότητες, το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί, αδρανοποιείται και τότε τα καρκινικά κύτταρα βρίσκουν την ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν ανενόχλητα.
Μόνο όταν πιστέψουμε κάτι ότι υπάρχει, μπορούμε να το φέρουμε στον κόσμο μας, στην πραγματικότητά μας. Αυτός είναι απαράβατος νόμος του σύμπαντος, κανένας δεν μπορεί να μας κάνει καλά, αν εμείς δεν το πιστεύουμε βαθιά μέσα μας. Η προσδοκία μας ότι θα γίνουμε καλά συντελεί αποφασιστικά στη θεραπεία μας, ενώ η προσδοκία μας ότι αργά η γρήγορα ο καρκίνος θα μας νικήσει διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την επιδείνωση της υγείας μας. Η αμφιβολία και φόβος στερούν τη δυνατότητα που έχουμε μέσα μας να θεραπευτούμε. Για να αυτό-θεραπευτεί κάποιος από τον καρκίνο αλλά και από κάθε θεωρούμενη ανίατη ασθένεια θα πρέπει να απαλλαγεί πλήρως από τα αρνητικά του συναισθήματα. Αν δεν απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια που υπάρχει μέσα μας αν δεν συγχωρέσουμε πραγματικά τους ανθρώπους που έχουμε θυμό δεν μπορούμε να θεραπευθούμε. Η συγνώμη είναι η ίαση της ψυχής και κατά συνέπεια του σώματος .Η θλίψη είναι η σκόνη που κάθεται στην ψυχή μας, την σκεπάζει και κατά αυτό τον τρόπο απομονωνόμαστε από την Πηγή. Η καρδιά κλείνει από τα αρνητικά συναισθήματα και τότε δεν ζούμε. Η αγάπη είναι το θεμέλιο, είναι το στήριγμα, η αγάπη είναι η θεραπεία για τον καρκίνο και για όλες τις ασθένειες.
Διατροφή που βοηθά στην πρόληψη και καταπολέμηση του καρκίνου.
Το μαγείρεμα ή το ψήσιμο καταστρέφει τις θεραπευτικές ιδιότητες των τροφών, αλλά και δημιουργεί ελεύθερες ρίζες οι οποίες εκφυλίζουν τα κύτταρά μας και δημιουργούν καρκίνο.
Ο καθηγητής του University of Minnesota, Dr John Potter, ανακοινώνει τα ακόλουθα φυτοχημικά που μπορούν να επιβραδύνουν ή να αντιστρέψουν τη διαδικασία του καρκίνου: Το μπρόκολο περιέχει επιπλέον τα φυτοχημικά phenethyl isothiocyanate, που αποτρέπουν τα καρκινογόνα κύτταρα να προσδεθούν στο DNA, επίσης περιέχει το idole-3-carbinol, το οποίο προκαλεί τη διάσπαση των οιστρογόνων σε προϊόντα μεταβολισμού και δεν τα αφήνει να δημιουργήσουν καρκίνο στήθους. Το λάχανο περιέχει επίσης indole-3-carbinol μαζί με oltipraz, το οποίο αυξάνει τα ένζυμα που προστατεύουν ενάντια στον καρκίνο, αλλά και το brassinin που προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος και τον καρκίνο του μαστού. Το σκόρδο και το κρεμμύδι περιέχουν allylic sulfides, τα οποία διεγείρουν τα ένζυμα τα οποία μας αποτοξινώνουν από χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο. Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν capsaicin, το οποίο εμποδίζει τα τοξικά κύτταρα να δεθούν με το DNA. Τα εσπεριδοειδή και τα μούρα περιέχουν φλαβονοειδή, που εμποδίζουν τις ορμόνες που δημιουργούν καρκίνο να ενωθούν με τα κύτταρά μας. Η σόγια περιέχει το Genistein, που εμποδίζει τους μικρούς όγκους να δημιουργήσουν πρόσβαση σε αιμοφόρα αγγεία και να παίρνουν τροφή και οξυγόνο για να αναπτυχθούν. Οι Ιάπωνες που έφυγαν από τη χώρα τους και μείωσαν την ποσότητα της σόγιας αύξησαν σημαντικά τα περιστατικά με καρκίνο του προστάτη. Οι τομάτες, εκτός από λικοπένιο, περιέχουν p-coumaric οξύ και chlorogenic οξύ, που μπλοκάρουν τη δημιουργία μειγμάτων νιτροζαμίνης, που είναι στενά συνδεδεμένα με τον καρκίνο στο στομάχι, στο συκώτι και στην κύστη. Οι φράουλες, ο ανανάς, το πιπέρι περιέχουν επίσης τα παραπάνω οξέα.
Έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες στην Αμερική, μεταξύ αυτών και στο Ohio State University, που αποδεικνύουν ότι τα φύτρα από μπρόκολο είναι πολύ πιο αποδοτικά (30-50 φορές) στο να εξαφανίζουν τα καρκινογόνα κύτταρα από ό,τι το ώριμο μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελών, το κουνουπίδι και το λάχανο.
Οι ζωικές πρωτεΐνες, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, όπως ο Dr Colin Campbell, αναπτύσσουν τους καρκινικούς όγκους. Ιδιαίτερα η καζεΐνη (η πρωτεΐνη του γάλακτος) που περιέχεται στο αγελαδινό γάλα ευθύνεται για την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Οι μελέτες αυτές ξεκίνησαν από το 1954. Ο Dr Campbell ισχυρίζεται ότι η καζεΐνη αυξάνει κατά 100% τους καρκινικούς όγκους, σε κάθε στάδιο του καρκίνου. Η διατροφή χαμηλών ζωικών πρωτεϊνών αναστέλλει τη διαδικασία δημιουργίας καρκίνου από αφλατοξίνη, ανεξάρτητα της ποσότητας της καρκινογόνου ουσίας αφλατοξίνης που έχει χορηγηθεί. Σε περιπτώσεις όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας καρκίνου, δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα ζωικής πρωτεΐνης σταματούν δραστικά την ανάπτυξη του καρκίνου.
Η Ann Wigmore, ιδρύτρια του Ιπποκρατικού Ινστιτούτου, αναφέρει ότι καρκινικά κύτταρα, που ζουν όταν τα κύτταρά μας τρέφονται με μαγειρεμένη τροφή, δεν μπορούν να επιζήσουν όταν η τροφή αυτή δεν έχει μαγειρευτεί. Αυτό βέβαια επιτυγχάνεται με τα ζώντα ένζυμα και φυτοχημικά τα οποία περιέχονται στις τροφές. Προτείνει τον χυμό από βλαστάρια σιταριού, ο οποίος βοηθά πάρα πολύ τον οργανισμό μας να επανέλθει, διότι τα κύτταρα του χυμού των βλασταριών του σιταριού έχουν την ίδια δομή με τα κύτταρα του αίματός μας. Επίσης, ο χυμός από φύτρα σιταριού είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη, που μας δίνει ζωτική ενέργεια.
Ο βιοχημικός Ernst Krebs ανακάλυψε μέσα στα κουκούτσια από τα βερίκοκα μια ουσία που ονομάστηκε λεατρίλη ή βιταμίνη Β17 και έχει θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση των όγκων.
Καταπολέμηση του καρκίνου με βότανα.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η Αλόη καθώς και τα φύλλα ελιάς βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Θα σας παραθέσω τον τρόπο πώς να τα παρασκευάσετε: μισό κιλό μέλι μέλισσας (βιολογικό) 40-50 ml, περίπου 6 κουταλιές της σούπας απόσταγμα (κονιάκ, ουίσκι, τσίπουρο), 350 γραμμ. φύλλα Aloe Arborescens (αν είναι δύσκολο με την Aloe Arborescens, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Aloe Vera).
Χυμός από φύλλα ελιάς: Τρόπος παρασκευής σύμφωνα με τον γιατρό Δημήτρη Λαμπρόπουλο: Μαζεύουμε φύλλα ελιάς, κατά προτίμηση άγριας ελιάς (να είναι φρέσκα και από τις άκρες των κλωναριών), τα πλένουμε πάρα πολύ καλά και τα πιέζουμε πάρα πολύ σε ένα ποτήρι νερού και γεμίζουμε δύο ποτήρια νερού. Βάζουμε τα μισά φύλα σε ένα μίξερ με 2-3 δάκτυλα νερό, τα χτυπάμε 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το μισό από το νερό που μας έχει μείνει στο ποτήρι. Έχει αποδειχθεί ότι φυτά όπως η Αλόη, η ελιά βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου και στοιχίζουν ελάχιστα, χωρίς να έχουν παρενέργειες. Τα φύλλα ελιάς διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αναζωογονούν τον οργανισμό και του δίνουν τη δυνατότητα να αυτοθεραπευτεί.
Απόψεις κορυφαίων γιατρών για τον καρκίνο.
Ο Dr Ryke Geerd Hamer θεωρεί ότι όλα τα είδη καρκίνου προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπιστεί η ασθένεια.
Είναι ο καρκίνος και οι άλλες ανίατες ασθένειες κληρονομικές;
Το σώμα μας αναπτύσσεται σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις οδηγίες που έχουν τα γονίδια που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας. Το περιβάλλον, όμως, διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην έκφραση των γονιδίων μας. Όταν λέμε περιβάλλον, εννοούμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα στη ζωή μας, τα συναισθήματα που εκφράζουμε, αλλά και τον τρόπο ζωής και διατροφής μας. Όπως λέει κι ο Dr Andrew Weil, κλινικός καθηγητής και ιδρυτής του προγράμματος Ολιστικής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, «η ζωή μάς έδωσε μερικές κάρτες, άλλες καλές και άλλες λιγότερο καλές. Η ζωή μας θα εξαρτηθεί από το πώς εμείς θα παίξουμε αυτές τις κάρτες και εδώ είναι το μυστικό της ζωής».
Ο Dr Colin Campbell, καθηγητής διατροφικής βιοχημείας στο Cornell University, στην ευρύτατη μελέτη που πραγματοποίησε στην Κίνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος του στήθους αναπτύσσεται κυρίως σε γυναίκες που έχουν αυξημένα οιστρογόνα. Οι γυναίκες που έχουν αυξημένα οιστρογόνα καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρέατος.
Η προσδοκία μας λοιπόν είναι το παν. Όταν λέμε προσδοκία, εννοούμε τα ενδόμυχα πιστεύω μας για την εξέλιξη της υγείας μας. Η προσδοκία μας ότι θα γίνουμε καλά συντελεί αποφασιστικά στη θεραπεία μας, ενώ η προσδοκία μας ότι αργά η γρήγορα ο καρκίνος θα μας νικήσει διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την επιδείνωση της υγείας μας.
Τη δυνατότητα αυτήν την έχει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γιατί ειδοποιείται από την ενεργοποίηση του γονιδίου interleukin-2. Σύμφωνα με τον Dr Ernest Rossi που ασχολείται με τη βιοψυχολογία, το γονίδιο interleukin-2 είναι υπεύθυνο να ενεργοποιεί και να αυξάνει τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία το ενημερώνουν το κατευθύνουν για οποιαδήποτε πρόβλημα και εισβολέα υπάρχει. Όταν διακατεχόμαστε από αρνητικά συναισθήματα, το γονίδιο interleukin-2 απενεργοποιείται. Ο Dr Rosenberg, που εργάζεται στο National Cancer Institute, λέει: «Έχω δει καρκίνους να εξαφανίζονται και αυτό γίνεται όταν τα Τ λεμφοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος κατορθώνουν να αναγνωρίζουν τα αντιγόνα στα καρκινικά κύτταρα και να δίνουν το μήνυμα στο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί».
Ο Dr Hiromi Shinya, καθηγητής χειρουργικής στο Albert Einstein College of Medicine: «Κανένας από τους ασθενείς μου δεν θα αντιμετωπίσει ξανά τον καρκίνο. Γιατί; Διότι οι ασθενείς μου από καρκίνο έχουν πάρει στα σοβαρά την κατάσταση της υγείας τους , αφιερώνουν όλη τους την πίστη για να υποστηρίξουν το σώμα τους να αυτοϊαθεί και ακολουθούν τη δίαιτα και τον τρόπο ζωής που τους προτείνω. Γνωρίζοντας όλα αυτά που προτείνω είναι στο χέρι σας να επιλέξετε την αρρώστια ή την υγεία. Στο παρελθόν οι άνθρωποι που είχαν καρκίνο πίστευαν ότι μπορούσαν και έπρεπε να γιατρευτούν μόνο από τους γιατρούς και τα φάρμακα, ήταν παθητικοί και απλώς ακολουθούσαν τις οδηγίες των γιατρών και τα φάρμακα που τους συνταγογραφούσαν. Παρ’ όλα αυτά, τώρα ζούμε σε μια εποχή όπου καθένας μας πρέπει να πάρει την ευθύνη της υγείας του στα χέρια του. Θεωρώ ότι μπορούμε να ζήσουμε έως τα βαθιά γεράματα χωρίς να αρρωστήσουμε ποτέ». «Τα φάρμακα στην ουσία δεν θεραπεύουν τις ασθένειες. Ο μόνος ουσιαστικός δρόμος θεραπείας για κάθε ασθένεια βρίσκεται στον καθημερινό τρόπο ζωής μας».
Η συνείδηση του καρκινοπαθή διαδραματίζει τον βασικό ρόλο στην αυτοθεραπεία του.
Κάποιος που έχει καρκίνο θα πρέπει κατ’ αρχάς να συνειδητοποιήσει ότι είμαστε δημιουργοί της πραγματικότητάς μας. Ότι τα πάντα αποτελούνται από κενό, το οποίο είναι πλήρες από ενέργεια και πληροφορίες. Ότι με τη συνείδηση ένα άτομο αντιλαμβάνεται πάρα πολλές δυνατότητες που υπάρχουν στο παρόν πεδίο των απείρων δυνατοτήτων, η πρόθεση όμως είναι εκείνη που καθορίζει ποια δυνατότητα θα επιλεγεί και θα πραγματοποιηθεί. Μπορούμε λοιπόν με τη συνείδησή μας να κατευθύνουμε τη συμπαντική ενέργεια στο σημείο που θέλουμε να θεραπεύσουμε και να αντλήσουμε και τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε (από τα μορφογεννητικά πεδία του κάθε είδους) για να επαναφέρουμε το μέλος ή το όργανο που πάσχει στην τέλεια κατάσταση. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται να έχουμε ισχυρή πρόθεση και να εναρμονίσουμε το σώμα μας, το νου μας, την ψυχή μας με την πρόθεση αυτή. Η πρόθεσή μας ρυθμίζει το πεδίο της συνείδησης, της συνειδητότητάς μας και αναδομεί την ενέργεια. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει η καρδιά μας να δονείται στις συχνότητες της Πηγής της, δηλαδή να είναι πλημμυρισμένη από συναισθήματα αγάπης, γαλήνης και ευσπλαχνίας. Όταν η ανθρώπινη συνείδηση κρατά μια δυνατή πρόθεση (δυνατή επιθυμία να αυτοθεραπευτεί), επιτρέπει στον εαυτό μας να συντονιστεί με τις συχνότητες της ψυχής μας και τότε ερχόμαστε σ’ επαφή με ένα απεριόριστο πεδίο δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των θαυματουργές θεραπειών.
Η μακροχρόνια χρήση χημειοθεραπείας καταστρέφει σιγά, σιγά τον οργανισμό και τις πηγές των ενζύμων, που είναι οι πηγές της ζωής μας και, το χειρότερο, τα καρκινογόνα κύτταρα με την πάροδο του χρόνου βρίσκουν τον τρόπο και ανθίστανται στη χημειοθεραπεία. Η επικέντρωση της συνείδησης του καρκινοπαθή στην ολική θεραπεία του, με τη βοήθεια της προσευχής και του διαλογισμού, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενή και απελευθερώνεται από τον καρκίνο.
Για να βοηθήσουμε το σώμα μας να απελευθερωθεί από τον καρκίνο θα πρέπει ν’ αλλάξουμε πλήρως τις πεποιθήσεις μας, να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε, να απαλλαγούμε από τα αρνητικά μας συναισθήματα και από την εσωτερική σύγκρουση, που δημιουργεί συνεχώς τοξικές στρεσογόνες ορμόνες (κορτιζόλη, αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη) που καταβάλλουν τον οργανισμό μας.
Η βαθύτερη αιτία όλων των ανίατων ασθενειών, καθώς και του καρκίνου είναι η βαθιά εσωτερική μας σύγκρουση, το ανυπέρβλητο στρες από τα συσσωρευμένα αρνητικά συναισθήματα τα οποία απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και καταβάλλουν θανάσιμα τον οργανισμό μας.
Όταν αγαπάμε, εκτιμάμε τον εαυτό μας, εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και την Πηγή μας, το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξουδετερώνει κάθε ιό, βακτήριο και μύκητα, αλλά κυρίως κάθε καρκινικό κύτταρα, το οποίο βρίσκεται στο σώμα μας. Αν έχουμε εσωτερική γαλήνη μέσα μας και πιστεύουμε στη ζωή, τα κληρονομικά γονίδια που μας δημιουργούν καρκίνο απενεργοποιούνται. Όμως, όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει απενεργοποιηθεί από τα αρνητικά μας συναισθήματα, όταν η εσωτερική σύγκρουση και το στρες που δημιουργεί είναι ανυπέρβλητα σε σημείο που ο οργανισμός κινδυνεύει να καταρρεύσει, τότε ο οργανισμός για να δώσει μια διέξοδο διάσωσης του οργανισμού μας δημιουργεί τον καρκίνο.
Όταν έρχεται στα σεμινάρια μου ένας σε προχωρημένο στάδιο καρκίνου, το πρώτο που έχω να κάνω είναι να του ζητήσω να συνεχίσει την θεραπεία και στη συνέχεια να μετανοήσει, δηλαδή να αλλάξει το νου του, να συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος που μετάφραζε τα γεγονότα, τον οδήγησαν στην κατάσταση αυτή. Αφού μετανοήσει και συγχωρήσει τον εαυτό του, τους πάντες και τα πάντα, του δίνω φως (φωτόνια γεμάτα θετικές πληροφορίες που τον βοηθούν να συνειδητοποιήσει την ενότητα με τον Πατέρα), το οποίο τον κάνει να αισθάνεται ασφαλής, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα και να τον βοηθήσει στο θέμα του με τον καρκίνο. Το σημαντικότερο όμως για την επανασύνδεση με την Πηγή του πρέπει να ακολουθήσει τα μυστήρια της θρησκείας του, που για μας είναι το μυστήριο της εξομολόγησης και της θείας κοινωνίας. Με το CD που περιέχεται στα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και το «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» επαναπρογραμματίζει το υποσυνείδητο του. Το υποσυνείδητο έχει τεράστια δύναμη, διότι χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, δίνει εντολές στο σώμα μας για να αρρωστήσει, για να έλξουμε το ενδιαφέρον των δικών μας επειδή νομίζουμε ότι μας απέρριψαν.
Τα πάντα ελέγχονται από την ψυχή μας, η οποία εκφράζεται από την καρδιά μας, αν η καρδιά μας έχει κλείσει, αν βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα τότε η ενέργεια που κυκλοφορεί μέσα μας μπλοκάρεται με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν τα όργανα που αντιστοιχούν στα συναισθήματα αυτά. Έχω γνωρίσει πολλές κυρίες που ξεκινούν με καρκίνο στο στήθος, από συναισθηματική απογοήτευση όταν τις απάτησε ο σύζυγός τους και στη συνέχεια επειδή βιώνουν απεριόριστο θυμό, ο καρκίνος κάνει μετάσταση στο συκώτι. Όπως μια κυρία που μου ήλθε σε τελευταίο στάδιο του καρκίνου και τις ήταν αδύνατο να συγχωρήσει τα άτομα τα οποία τις προκάλεσαν αυτή την έντονη θλίψη, πικρία, θυμό και την οδήγησαν στον καρκίνο. Τις εξήγησα ότι ο καρκίνος ξεκίνησε στο παχύ έντερο και στους πνεύμονες διότι βίωσε αφόρητη θλίψη (η θλίψη εκδηλώνονται πάντα στο στοιχείο του μετάλλου που περιλαμβάνει τους μεσημβρινούς του πνεύμονα και του παχέως εντέρου) και στη συνέχεια πήγε στο συκώτι διότι ένοιωσε απεριόριστο θυμό για αυτούς που τις προκάλεσαν την θλίψη. Η μετάσταση του καρκίνου γίνεται στα όργανα τα οποία έχουν σχέση με τα συναισθήματα τα οποία βιώνουμε. Η παραπάνω κυρία προτιμούσε να πεθάνει παρά να συγχωρήσει. Στην περίπτωση αυτή η λύση για να φύγει αυτό το βαθύτατο σκοτάδι ήταν να της δώσω άπειρο φως, το οποίο όπως το λέιζερ άρχισε να σπάζει την ακαμψία της, να συγχωρήσει.
Στην ουσία δεν κάνει μετάσταση αλλά δημιουργείτε στο συκώτι, όταν βιώνουμε απεριόριστο θυμό, και δεν μπορούν τα κύτταρα του συκωτιού να ανταπεξέλθουν το θυμό αυτό, ασφυκτιούν πάνε να πεθάνουν, τότε κάνουν την ηρωική έξοδο και γίνονται καρκινογόνα, για να αποφύγουν το θάνατο (τα καρκινογόνα κύτταρα δεν πεθαίνουν ποτέ).
Μας έχει δοθεί η δυνατότητα να κάνουμε θαύματα κι εμείς καθόμαστε και σκεπτόμαστε τι μας είπε ο ένας ή ο άλλος ή πόσο θυμό έχουμε και το κακό είναι ότι σε ότι επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας αυτό πάντα συμβαίνει, αλλά και επεκτείνεται συνεχώς.
Η λύση λοιπόν σε όλα είναι το φως, όταν μπει το φως της αγάπης μέσα μας, τότε κάθε πάγος, κάθε ακαμψία, σπάει, σκληρότητα μαλακώνει, γινόμαστε άλλοι άνθρωποι.
Όλες οι ασθένειες και κυρίως ο καρκίνος οφείλονται σε αρνητικά συναισθήματα. Πως μπορούμε να τις ξεπεράσουμε;
 Σας γράφω τα ερωτήματα της κυρίας Γ. και την απάντηση που τις έδωσα, η οποία απαντά σε όλα αυτά και αφορά όλους μας Κυρία Γ. «κύριε Φωτόπουλε σας ευχαριστώ από καρδιάς για την απάντηση σας στο μην μου, μου δώσατε πολύ χαρά και ελπίδα. το βιβλίο σας ήδη το έχω παραγγέλλει και θα το έχω σύντομα στα χέρια μου, θέλω να σας πω ότι διαβάζοντας λίγο από αυτά που βρήκα στην ιστοσελίδα σας. Ξαφνιάστηκα πολύ με την αναφορά ότι ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα βαθιάς θλίψης και ομολογώ ότι παραδόξως συμφωνώ και εγώ, το θέμα είναι πως πείθεις έναν άνθρωπο πρώτα να παραδεχτεί ότι έχει πόνο και θλίψη , να το αποδεχτεί και μετά να το διαχειριστή, και βέβαια στην προκειμένη περίπτωση πως να τον βοηθήσω, είναι σωστό να κάνει χημειοθεραπείες;
Διαβάζω τόσα και δεν σας κρύβω ότι προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτήν την μέθοδο θεραπείας, ίσως θα προτιμούσα ποιο εναλλακτικές θεραπείες αλλά ποιο είναι το σωστό; Θέλω απλώς να πιστέψει στον εαυτό του και να θεραπεύσει πρώτα την ψύχη του και μετά το σώμα του. Πιστεύω ότι όλα τα μπορούμε όμως πως καταλήγουμε σε αυτήν την αυτογνωσία; Πως να τον βοηθήσω, όταν και εγώ πονώ και φοβάμαι για αυτό που συμβαίνει;»
Η απάντηση μου: Αγαπητή κυρία Γ. οι ερωτήσεις που μου κάνετε δείχνουν ότι αρχίζετε αφυπνίζεστε και να συνειδητοποιείτε ότι κάθε ασθένεια και ιδιαίτερα είναι ασθένεια της ψυχής και πρέπει πρώτα να γιατρευτεί η ψυχή για ν’ απαλλαγούμε από κάθε νόσο. Κατ’ αρχάς να κάνετε ότι σας λένε οι γιατροί, νέοι γιατροί στην Αμερική πολλές φορές αποφεύγουν την χημειοθεραπεία, στην παρούσα κατάσταση, την στιγμή που δεν έχετε εναλλακτική λύση να κάνετε ότι σας λένε οι γιατροί. Αλλά πρέπει να πιστέψετε ότι είσαστε πνεύματα, δεν έχετε τίποτα να φοβάστε, βλέπετε τις εκπομπές μου, ελάτε σε επαφή μαζί μου, όλα θα πάνε καλά. Καταργείστε το εγώ σας καταργήστε αυτό που νομίζετε ότι είστε και τότε θα σωθείτε. Για να είσθε ήσυχη κάνετε ότι σας λέει ο γιατρός σας, αλλά παράλληλα ανοίξτε την καρδία σας, προσευχή σας, να συμμετάσχετε στα μυστήρια της εκκλησίας μας, να πάτε να εξομολογηθείτε και να κοινωνήσετε να μπει ο Χριστός στην καρδία σας, να σας γεμίσει αγάπη και να σας εξαφανίσει το φόβο. Δεν είναι είσαστε αυτό το αποκομμένο το απομονωμένο σώμα είσαστε μια ψυχή, ένα παντοδύναμο πνεύμα, μόνο ο λόγος σας αρκεί για να αποθεραπευτείς.
Η Anita Moorjani είχε καρκίνο στο λεμφικό σύστημα και είχε 24 όγκους σε σχήμα λεμονιού, όταν έπεσε σε κόμμα και είδε τον πραγματικό εαυτό της, είδε ότι είναι ένα αθάνατο πνεύμα κατ' εικόνα και κατ' ομοίωση του Πατέρα, που λόγος της αρκεί να αλλάξει την πραγματικότητα της, μέσα σε δύο εβδομάδες ο καρκίνος εξαφανίσθηκε από το σώμα της. Συνειδητοποίησε ότι αυτή δημιούργησε τον καρκίνο, όπως μια μητέρα ενός μικρού αγοριού που επισκέφθηκα χθες σε ένα νοσοκομείο, της οποίας ο καρκίνος δεν υποχωρούσε παρ' όλο ότι της έκαναν χημειοθεραπεία επί ένα χρόνο με διαφορετικά φάρμακα, μου ομολόγησε ότι από το φόβο απόρριψης που διακατεχόταν θεωρούσε ότι όλοι την απέρριπταν και ζήτησε να προσβληθεί από καρκίνο για να της δώσουν σημασία. Τον καρκίνο και όλες τις ασθένειες τις δημιουργούμε εμείς, με τα αρνητικά συναισθήματα.
Η λύση για να φύγετε από το σκοτάδι που είναι ο φόβος, είναι το που είναι αγάπη που είναι το φως, είναι το άνοιγμα της καρδιάς, είναι η πίστη, είναι συνειδητοποίηση της πραγματικής φύσης και το σβήσιμο του εγώ. Όταν σβήσουμε την ιστορία που έχουμε δημιουργήσει και την ταυτίζουμε με τον εαυτόν μας, τότε αφήνουμε την πραγματική μας φύση, την άπειρη χωρίς όρους αγάπη να κυκλοφορήσει μέσα μας και να μας θεραπεύσει από κάθε ασθένεια, να κλείσει κάθε χαραμάδα όπως το χρυσάφι που καλύπτει κάθε επιφάνεια. Να συγχωρέσετε ό ένας τον άλλον, να ξεχάσετε να τα πάντα, να συμμετάσχετε στα μυστήρια της εκκλησίας μας, να παρακολουθείτε τις εκπομπές και να ακούτε κάθε βράδυ τα cd από τα βιβλία μου για να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητό μου. Η χωρίς όρους, αγάπη που εκπέμπω ακόμη κι από τις εκπομπές μου θα ανοίξει την καρδιά σας, στο πρόσωπο μου βλέπετε τον καθρέφτη του εαυτού σας και τον αγαπάτε. Τα πάντα είναι ένα, όταν αισθανόμαστε ξεκομμένοι κυριευόμαστε από φόβο, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν μέσα αλλοιώνονται παθαίνουμε καρκίνο. Τα φωτόνια που βγαίνουν από ένα άνθρωπο γεμάτο αγάπη, πηγαίνουν στα φωτόνια αυτού που φοβάται που αισθάνεται ξεκομμένος και αλλάζουν τις πληροφορίες και τον γεμίζουν αγάπη, τον κάνουν να αισθάνεται την σύνδεση με τα πάντα.


Με άπειρη χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος 
Συγγραφέας Spiritual Healer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου