Social Icons

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Σκόρδο, σώζει ζωές

Έρευνα για το σκόρδο δείχνει ότι το σκόρδο είναι μία εναλλακτική και χαμηλού κόστους ασφαλή και εναλλακτική λύση για μείωση των ποσοστών  θανάτου στις τρεις πιο κοινές αιτίες  θανάτου στον κόσμο.
Μια λύση οικονομική εως χωρίς κόστος,αφού η ελληνική φύση είναι προικισμένη με χιλιάδες βότανα και μπαχαρικά. Μια λύση  δοκιμασμένη στο χρόνο. Βότανα και μπαχαρικά που κυριολεκτικά «σώζουν» ζωές, και γι αυτό το λόγο στην αρχαιότητα παρομοίαζαν την αξία τους με τον χρυσό. Σήμερα τα αποτελέσματα των μελετών στα εργαστήρια επιβεβαιώνουν τις  «λαϊκές θεραπείες», που κρατούν από την αρχαιότητα, όπως το σκόρδο. Το σκόρδο το οποίο όπου και να το συναντήσεις κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του όπου και αν το συναντήσουμε, στην μαγειρική αρκεί μια μικρή δόση για να αλλάξει όλη την γεύση ενός φαγητού. Αλλά το σκόρδο πια «διαποτίζει» επίσης όλη την ερευνητική βιβλιογραφία, η ιατρική βάση δεδομένων MEDLINE που παρέχεται από την National Library of Medicine, περιέχει 4245 περιλήψεις μελέτης σχετικά με το σκόρδο. Μελετώντας την  βιβλιογραφία ανακαλύπτουμε ότι το σκόρδο  έχει ένα σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία σε περισσότερα από 150 νοσήματα, από τον καρκίνο , διαβήτη, λοιμώξεις, σκλήρυνση κατά πλάκας , κλείσιμο αρτηριών, βλάβη του DNA σε δηλητηρίαση από υδράργυρο.
Αποδεικνύεται ότι το σκόρδο έχει πάρα πολύ ισχυρές  αντι-μολυσματικές  ιδιότητες, και ίσως αυτό να βρίσκεται στην ικανότητα του να καταπολεμά τις λοιμώξεις αλλά και στη  πρόληψη ή και τη θεραπεία καρδιαγγειακώνπαθήσεων και καρκίνων , τις δύο κύριες αιτίες θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.
Στην πραγματικότητα η επέκταση της διαθεσιμότητας του σκόρδου σε όλο τον κόσμο σαν διατροφική συνήθεια ή φάρμακο θα μπορούσε να αποτρέψει εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία  από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, οι πληθυσμοί των φτωχότερων χωρών πεθαίνουν από αιτίες που συνδέονται άμεσα με τις μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες, τα οποία παρεμπιπτόντως δεν προκαλούνται από την έλλειψη εμβολίων αλλά  κυρίως λόγω ανεπαρκούς διατροφής και υποσιτισμό, έλλειψη αποχέτευσης και υγιεινής, καθώς και τις αρνητικές φυσιολογικές συνέπειες της κατάθλιψης και του άγχους που σχετίζεται με τη φτώχεια. Η μεγαλύτερη χρήση και τη διαθεσιμότητα του σκόρδου μπορεί να παρέχει μια τέλεια εναλλακτική λύση σε φτωχές χώρες όπου οι παγκόσμιες πρωτοβουλίες των εμβολίων, οδηγούνται περισσότερο από πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις και λιγότερο από αλληλέγγυο ενδιαφέρον. Το σκόρδο είναι πιο εύκολο να το διανέμουν, και μπορούν πολύ εύκολα να τους το δώσουν για καλλιέργεια.


Alobar's Place

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου