Social Icons

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Καθαρισμός χώρου από την αρνητική ενέργεια

Οι αρχαίοι πολιτισμοί σου δίνουν μαθήματα καθαριότητας :
Το σπίτι μας φορτίζεται με την αρνητική ενέργεια που εμείς οι ίδιοι κουβαλάμε. Kαθαρίζοντας ενεργειακά το χώρο σου, η ροή της ενέργειας γίνεται πιο αρμονική, η αντίσταση στις αρνητικές σκέψεις ισχυροποιείται και η διάθεσή σου είναι πιο θετική. 

Kαθαρίζοντας ενεργειακά το χώρο όπου ζει κανείς, η ροή της ενέργειας γίνεται περισσότερο αρμονική, η αντίσταση απέναντι στις κακές σκέψεις και τα δυσάρεστα συμβάντα ισχυροποιείται και ο άνθρωπος που κατοικεί στο χώρο αυτό γίνεται σταδιακά πιο δυνατός, με αποτέλεσμα να συμβάλλει και ο ίδιος στην αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο του. 

 Ο ενεργειακός καθαρισμός 

 Αλάτι. Αυτή η «συνταγή» που έχει τις ρίζες της στο "βάπτισμα" βασίζεται σε θαλασσινό αλάτι που δεν έχει υποστεί χημική λεύκανση -χονδρό ή ψιλό δεν έχει σημασία- στον καθαρισμό στην ουσία των ίδιων μας. Κάποτε η βάπτιση γινόταν εντός υδάτων που ανανεώνονταν, φρέσκων και "νέων" νερών δηλαδή ζωντανών στην ουσία, σε θάλασσες και ποτάμια. Το αλάτι είναι το απόσταγμα του Θαλασσινού νερού. Όταν δεν μπορείς να ξεπλύνεις το σπίτι σου με θαλασσινό νερό, μπορείς να το καθαρίσεις πολύ εύκολα με αλάτι. 

Καθάρισέ το από τη Σκόνη H σκόνη, η βρομιά και η αταξία μπλοκάρουν το τσι, την ενεργειακή ροή. Χρησιμοποίησε καθαριστικά, φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς τοξικά χημικά συστατικά και άνοιγε τις μπαλκονόπορτες για να αναζωογονείται ο αέρας στο εσωτερικό του σπιτιού. Επίσης, άφηνε τον ήλιο να διεισδύει στα δωμάτια και μην τα κρατάς κλειστά και σκοτεινά. 

Κάψε λιβάνια Καθαρισμός ακόμα και του χώρου μπορεί να γίνει και με το κάψιμο λιβανιών, βοτάνων, μπαχαρικών και αιθέριων ελαίων. Χρησιμοποιήστε κοινό λιβάνι: τοποθετήστε λίγη ποσότητα του μείγματος πάνω σε αναμμένο καρβουνάκι και "καθαρίστε" τους χώρους σας. 

Κάψε βότανα Ακολούθησε μια πανάρχαια ιεροτελεστία των Mάγια καίγοντας βότανα στο σπίτι. Προμηθεύσου φασκόμηλο ή δεντρολίβανο και κάψ' τα αφήνοντας το άρωμά τους στο χώρο. Εναλλακτικά βύθισε το φασκόμηλο ή το δεντρολίβανο σε ένα μπολ με ζεστό νερό και άφησέ το να εξατμιστεί, τοποθετώντας το πάνω στο καλοριφέρ. Φτιάξε σακουλάκια με δεντρολίβανο ή φασκόμηλο και βάλ' τα κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας. Κάθε φορά που εσύ ή κάποιος άλλος μπαίνει στο σπίτι, η αρνητική ενέργεια θα μένει στην είσοδο και δε θα εισχωρεί στο εσωτερικό του σπιτιού. 

Xτύπα παλαμάκια ! Οι ινδιάνοι της Αμερικής έδιναν μεγάλη σημασία στην ενέργεια των ήχων. O ήχος θεωρείται πως αλλάζει τη δόνηση ενός χώρου και τα παλαμάκια δημιουργούν ήχο με υψηλές δονήσεις που απομακρύνει την αρνητική ενέργεια. Εναλλακτικά αγόρασε ένα μελωδό. Χρειάζεται τη δύναμη του αέρα για να κινηθεί. Έτσι, όταν τον τοποθετείς σε εσωτερικούς χώρους, φρόντιζε να τον κινείς συχνά. Kαλύτερα σημεία για να το κρεμάσεις είναι οι γωνίες και τα δοκάρια. 

Αρωμάτισε Η αρωματοθεραπεία έχει τις ρίζες της ήδη από τις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες και τη συναντάμε σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου, χρησιμοποίησε τα εξής έλαια: καμφορά, άγριο κυπαρίσσι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο ή κέδρο. Eναλλακτικά, κάψε αρωματικά sticks από αιθέρια έλαια. 

Βάλε ένα σιντριβάνι Λειτουργεί ως φυσικός υγραντήρας και ως φυσικός ιονιστής ενώ ενεργοποιεί το στοιχείο του νερού, που συμβολίζει την αδιάκοπη ροή, την αφθονία και το άπειρο. Στην αγορά θα βρεις σιντριβάνια από κρυστάλλους σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και μεγέθη. Επίλεξε αυτά που είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά και τοποθέτησέ τα με κατεύθυνση προς το Bορρά στο χώρο του σπιτιού που θέλεις να καθαρίσεις. 

Προτίμησε την κρυσταλλοθεραπεία Η χρήση των κρυστάλλων έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα: από τους παπύρους της αρχαίας Αιγύπτου μέχρι και τη Βίβλο αναφέρονται οι ιδιότητες και οι «δυνάμεις» τους. Η κρυσταλλοθεραπεία στηρίζεται στη θεωρία πως κάθε κρύσταλλος εκπέμπει δονήσεις σε συγκεκριμένη συχνότητα. Αυτές οι δονήσεις, όταν γίνονται με τους κατάλληλα επιλεγμένους κρυστάλλους, μπορούν να απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια. Eπίλεξε τρία είδη κρυστάλλων: λευκό χαλαζία, ροζ χαλαζία και αμέθυστο , αυτά συνεργάζονται τέλεια. Τοποθέτησέ τους με κατεύθυνση προς το Nότο, όλους μαζί. Eπίσης, η μαύρη τουρμαλίνα και ο μαύρος αχάτης θεωρούνται καλοί για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου. 

 Προσοχή! Μην αγοράζεις από πλανόδιους αρωματικά sticks, γιατί περιέχουν χημικές ενώσεις και όχι αιθέρια έλαια.


Να συμπληρώσω εδώ πως υπάρχουν ακόμη περισσότερες "συνταγές" ενεργειακού καθαρισμού ενός χώρου και φυσικά η ελληνική μας παράδοση εμπεριέχει πολλά από τα παραπάνω. Οι παλιές νοικοκυρές συχνά λιβανίζουν για παράδειγμα το σπίτι, αφού προηγουμένως έχει τακτοποιηθεί και καθαριστεί, ενώ και ο αγιασμός που ψεκάζεται σε όλες τις γωνιές του σπιτιού έχει την ίδια λειτουργία. Ακόμη γνωρίζουμε και το κάψιμο λουλουδιών του επιταφίου... 

Ωστόσο οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ενεργειακές θεραπείες ή το ρέικι, ή γενικά είναι εξοικειωμένοι με τον οραματισμό, μπορούν κάλλιστα να καθαρίσουν το χώρο τους με τη δύναμη του οραματισμού, της πρόθεσης και των χρωμάτων: αν καθίσουμε στο κέντρο του σπιτιού -αφού το έχουμε καθαρίσει με νερό και σαπούνι κανονικά- κλείνουμε τα μάτια και φανταζόμαστε να ανοίγει η αύρα μας και να περικλείει ολόκληρο το σπίτι με μια πράσινη απόχρωση. Φανταζόμαστε πως οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια περνά μέσα στην λεπτή αύρα. Στη συνέχεια μικραίνουμε την αύρα σε μια μικρή μπάλα την οποία στέλνουμε μαζί με κάθε αρνητική ενέργεια που συλλέξαμε στο κέντρο της γης για μετουσίωση (ή στο βυθό του ωκεανού εναλλακτικά). Και έτσι είναι. Επαναφέρουμε την αύρα μας στο κανονικό της μέγεθος και απλώνουμε στο χώρο μια σφαίρα με γαλάζια απόχρωση... 

Ο χώρος είναι πλέον απαλλαγμένος από κάθε αρνητική ενέργεια που είχε κολλήσει εκεί και επικρατεί γαλήνη και αρμονία...