Social Icons

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Κατάθλιψη, πως να απελευθερωθείτε


Η κατάθλιψη στηρίζεται σε καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση τον φόβο και έχουν δημιουργηθεί από την εμβρυακή, τη νηπιακή, την παιδική μας ηλικία και εν γένει από το παρελθόν. Τα καταπιεσμένα αρνητικά αυτά συναισθήματα κρατούν μπλοκαρισμένη μέσα τεράστια ποσότητα ενέργειας. Είναι καταπιεσμένα, διότι το συνειδητό μας δεν είχε τη δύναμη να τα ξεπεράσει την εποχή που συνέβησαν και τα απώθησε στο υποσυνείδητο. Όταν επαναληφθεί το ερέθισμα, τότε τα αρνητικά συναισθήματα έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Όπως προανέφερα, η αιτία που δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη είναι οι λανθασμένες αρνητικές πεποιθήσεις, δηλαδή τα βαθύτερα πιστεύω που έχουμε, ότι δεν είμαστε ικανοί, δεν είμαστε αρκετοί για να ζήσουμε ευτυχισμένοι ή, ακόμη χειρότερα, ότι είμαστε ένοχοι, ότι δεν μας αξίζει η χαρά και ότι πρέπει να τιμωρηθούμε. Η μόνη αλήθεια είναι ότι είμαστε ψυχές, πνεύματα γεμάτα φως που μπορούν να πετύχουν τα πάντα (κινούμενοι από αγάπη, ταπεινοφροσύνη, γενναιοδωρία, όλες δηλαδή τις αρετές που έχει η Πηγή μας), όλες οι άλλες πεποιθήσεις είναι λανθασμένες.
Θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τη θεραπεία της κατάθλιψης, διότι από κατάθλιψη πάσχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας (40 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική). Η κατάθλιψη είναι η ιδιαιτέρως ύπουλη και επικίνδυνη ασθένεια, διότι μπορεί να προκαλέσει όλες τις ανίατες ασθένειες (καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.), από τις οποίες πάσχει σήμερα ο άνθρωπος, αλλά και άλλες σοβαρές ασθένειες, όπως πολιομυελίτιδα, μόνιμες αϋπνίες, οι οποίες οδηγούν σε κατάρρευση του οργανισμού. Το χειρότερο στην κατάθλιψη είναι ότι το άτομο σκέπτεται συνεχώς τον θάνατο.
Με την κατάθλιψη ο άνθρωπος παθαίνει ό,τι χειρότερο μπορεί να πάθει, αισθάνεται εντελώς ξεκομμένος από την Πηγή του, αισθάνεται φόβο, κυριολεκτικά πανικό, κατηγορεί τον εαυτό του για τα πάντα, απορρίπτει εντελώς τον εαυτό του και κάνει συνεχώς αρνητικές σκέψεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν αρνητικές πεποιθήσεις για όλα στη ζωή του. Ο άνθρωπος αν αισθάνεται ξεκομμένος, τότε παθαίνει όλες τις αρρώστιες που υπάρχουν, διότι το ανοσοποιητικό του σύστημα μπλοκάρεται ή διαταράσσεται, όπως έγινε μ’ εμένα και έπαθα σκλήρυνση κατά πλάκας. Επίσης, όπως είδαμε στην κβαντική φυσική, τα πάντα δημιουργούνται από τη συνείδησή μας, δηλαδή από τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις μας. Αν επικεντρώνουμε την προσοχή μας, τη συνείδησή μας σε αρνητικές σκέψεις, τότε τα πάντα στη ζωή μας θα είναι αρνητικά και θα οδηγηθούμε στην καταστροφή του οργανισμού μας και των ανθρώπων που είναι δίπλα μας.
O ψυχίατρος Dr Hank Krol συνδύασε τις τεχνικές του EFT με την κλασική θεραπεία για την κατάθλιψη την CBT (Cognitive Behavior Therapy - γνωστική θεραπεία συμπεριφοράς).
Η γνωστική θεραπεία συμπεριφοράς διδάσκει τους πάσχοντες από κατάθλιψη να σταματήσουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης -ότι όλα πηγαίνουν στραβά-, βλέποντας το ποτήρι πάντα μισοάδειο και κατηγορώντας συνεχώς τους εαυτούς τους για τα πράγματα που δεν ελέγχουν.
Εδώ η ενεργητική ψυχολογία (το EFT και άλλοι μέθοδοι, οι οποίες συνδυάζουν τον θετικό προγραμματισμό με την ενεργειακή αποφόρτιση), προσθέτει ένα πρόσθετο μέσο, για να στείλει ηλεκτρομαγνητικά σήματα, τα οποία κατευθείαν απελευθερώνουν τις νευρολογικές επιπτώσεις, οι οποίες απορρέουν από τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες. Οι τεχνικές EFT απενεργοποιούν με άμεσο και ακριβή τρόπο όλες τις συνέπειες που έχει η «απροσάρμοστη», αρνητική συμπεριφορά και ο τρόπος σκέψης του ασθενούς, που πάσχει από κατάθλιψη, και τον κάνουν να βλέπει τα πράγματα θετικότερα. Βέβαια η κατάθλιψη ξεπερνιέται εφαρμόζοντας εκτός από το EFT όλες τις παραπάνω μέθοδος (The healing code, acupressure, κινησιολογία, εναρμόνιση των ενεργειακών μεσημβρινών, τεχνική του Hearth Math για την εναρμόνιση των παλμών της καρδιάς μας και ακούγοντας κάθε βράδυ όταν κοιμηθούμε το cd του βιβλίου δημιουργούμε νέα νευρωνικά δίκτυα).
Επίσης, η κατάθλιψη βελτιώνεται πάρα πολύ με τον διαλογισμό και την πίστη του ασθενούς.
Η δύναμη της σκέψης και της πίστης παίζει κυρίαρχο ρόλο στη φυσική παραγωγή της σεροτονίνης, του κύριου νευροδιαβιβαστή, η έλλειψη του οποίου οδηγεί στην κατάθλιψη.
Πρόσφατες έρευνες στον εγκέφαλο απέδειξαν ότι τα πιστεύω μας ωθούν τον εγκέφαλό μας να προχωρήσει στην έκκριση μιας ευρείας ζώνης βιοχημικών ουσιών. Οι ουσίες αυτές είναι ενδορφίνες, φυσικές ναρκωτικές ουσίες οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε ωραία. Όταν έκαναν MRI στον εγκέφαλο ασθενών που πήραν placebo διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλός τους είχε παράγει σημαντικές ποσότητες ενδορφινών.
Τα placebo που συντελούν στη θεραπεία του ασθενούς βασίζονται στην πίστη του ασθενούς.
Τα παραπάνω αποδείχθηκαν από τον ψυχολόγο Dr Irving Kristol, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της αμερικανικής πολιτείας Connecticut, όπου διεξήγαγε 19 μελέτες με placebo (χάπι χωρίς καμία φαρμακευτική ουσία). Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, τα placebo είχαν 75% επιτυχία στη θεραπεία της κατάθλιψης, δηλαδή η επιτυχία της πίστης του ασθενούς συνετέλεσε κατά 75% στη θεραπεία του, ενώ τα πραγματικά αντικαταθλιπτικά, που περιείχαν σεροτονίνη, συνετέλεσαν μόνο επιπλέον 25%.
Ο Dr Andrew Weil, κλινικός καθηγητής και ιδρυτής του προγράμματος ολιστικής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αριζόνας, ο οποίος ασχολήθηκε όλη του τη ζωή με παράγοντες που επιμηκύνουν τη ζωή του ανθρώπου, μας λέει ξεκάθαρα ότι οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας και η στάση μας στη ζωή καθορίζει τα χρόνια και την ποιότητα της ζωής που θα ζήσουμε. Θεωρεί ότι τα φάρμακα δεν θεραπεύουν την εσωτερική μας ανησυχία και την κατάθλιψη, πρέπει δε να χορηγούνται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε ακραίες περιπτώσεις, για να αποφύγουμε κατάσταση απώλειας ζωής ή έντονων επιπλοκών που προκαλεί στον οργανισμό μας η βαθιά κατάθλιψη. Τα φάρμακα, σύμφωνα με τον Dr Andrew Weil, είναι τοξικά, δημιουργούν εξάρτηση και αλλοιώνουν τη χημεία του εγκεφάλου με τέτοιο τρόπο που αυξάνουν παρά μειώνουν τις πιθανότητες να έχουμε συναισθηματικά προβλήματα στο μέλλον.
Όπως το είπαν τρεις κορυφαίοι ψυχίατροι στην Αμερική, οι Thomas Lewis, Fari Amini και Richard Lannon στο βιβλίο τους «A General Theory of Love» παραδέχθηκαν ότι όλα τα προβλήματα που έχει ο άνθρωπος οφείλονται στην έλλειψη αγάπης. Η λύση βρίσκεται στην καρδιά των ανθρώπων, ενώ η ιατρική σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο από μερικές λεπτομέρειες στη συναισθηματική ζωή των ασθενών τους. Κατέληξαν ότι η αγάπη μάς δημιουργεί το ποιοι είμαστε, και τι μπορούμε να γίνουμε.
Επίσης, κυρίαρχοι ψυχίατροι και ψυχολόγοι, όπως ο Dr Zindel Segal, καθηγητής ψυχιατρικής και ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Τορόντο, o Dr Mark Williams, καθηγητής κλινικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και o Dr John Teasdale, ερευνητής στο ψυχιατρικό τμήμα του University of Oxford και του τμήματος ερευνών λειτουργίας του εγκεφάλου του πανεπιστήμιου του Cambridge, θεωρούν ότι ο άνθρωπος που πάσχει από κατάθλιψη αρχίζει να βλέπει τα πράγματα πιο θετικά κάνοντας διαλογισμό, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσει ότι η πραγματικότητά του είναι καλύτερη από αυτήν που αντιλαμβάνεται και να ξεφύγει ουσιαστικά από την κατάθλιψη, χωρίς να χρειάζεται να παίρνει φάρμακα όλη του τη ζωή.
Ο Dr Zindel Segal, ο Dr Mark Williams και ο Dr John Teasdale συνεργάστηκαν με τον συγγραφέα και δάσκαλο του διαλογισμού, καθηγητή του University of Massachusetts Medical School, Dr Jon Kabat - Zinn, για να γράψουν ένα cd με διαλογισμό, που θα βοηθά αυτούς που έχουν κατάθλιψη, το οποίο υπάρχει στο βιβλίο τους «The Mindful Way Through Depression:Freeing Yourself from Chronic Unhappiness». Στο βιβλίο αυτό μας εξηγούν ξεκάθαρα ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα θεραπεύουν την κατάθλιψη όσον καιρό τα παίρνει ο ασθενής, όμως, αν σταματήσει, τότε η ασθένεια επανέρχεται. Αυτό συμβαίνει διότι τα φάρμακα δεν διορθώνουν την αιτία της κατάθλιψης, που είναι ότι τα αρνητικά πιστεύω του ασθενή που έχουν δημιουργηθεί από τραυματικές εμπειρίες και αρνητικούς προγραμματισμούς, που έχει δεχτεί στην παιδική του ηλικία. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, οι καθηγητές ψυχιατρικής και ψυχολογίας Zindel Segal, Mark Williams και Dr John Teasdale ξεκίνησαν μια νέα προσέγγιση θεραπείας της κατάθλιψης. Στην αρχή εξέτασαν τι κάνει την κατάθλιψη να επανέρχεται, αλλά και πώς ο εγκέφαλος του ασθενή, που είναι σε κατάθλιψη, συνδέει αμέσως την ψυχολογική διάθεση, τις σκέψεις, τη συμπεριφορά και το σώμα του έτσι ώστε η κατάθλιψη να επανέρχεται συνεχώς.
Στη συνέχεια εξέτασαν τη Γνωστική Θεραπεία (Cognitive Therapy) που εφάρμοζαν οι ψυχίατροι και βοηθούσαν πολύ τους ασθενείς τους. Σκέφτηκαν λοιπόν ότι είναι καλύτερο να βρουν κάποια μέθοδο που να διδάσκουν τους ανθρώπους τι πρέπει να κάνουν πριν πάθουν κατάθλιψη.
Ο καθηγητής του University of Massachusetts Medical School, Dr Jon Kabat - Zinn, εισήγαγε τον διαλογισμό ως κύρια μέθοδο, για να ξεπερνά ο άνθρωπος όλες τις καταστάσεις που του δημιουργούν στρες. Ανακάλυψαν λοιπόν ότι με τον διαλογισμό ο άνθρωπος αναπτύσσει μια ιδιαίτερη επίγνωση, γνωστή ως επαγρύπνηση, επίγνωση (mindfulness), αισθάνεται μια πληρότητα και ξεφεύγει από τις αρνητικές σκέψεις που τον οδηγούν στην καταστροφή. Mindfulness είναι η επίγνωση που επιτυγχάνεται όταν επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο παρόν, χωρίς να κρίνουμε τα γεγονότα και την κατάσταση που βρισκόμαστε. Ο Dr Jon Kabat - Zinn έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που το ονόμασε Mindfulness based stress reduction program, ένα πρόγραμμα που μειώνει το στρες, που βασίζεται σε μια επαγρύπνηση, μια ολοκληρωμένη επίγνωσή μας που βασίζεται στον διαλογισμό.
Οι παραπάνω καθηγητές της ψυχιατρικής ανακάλυψαν ότι η καλύτερη μέθοδος για να θεραπεύσουν την κατάθλιψη είναι ο συνδυασμός του διαλογισμού με τη Γνωστική Θεραπεία, καθώς ο ασθενής βοηθείται να συνειδητοποιήσει ότι είναι λάθος να σκέπτεται αρνητικά.
Αν πάμε με τη σκέψη να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη, τότε μπαίνουμε όλο και πιο πολύ σε ένα βαθύ αρνητικό τούνελ. Η αρνητική σκέψη ανασύρει από το παρελθόν καταστάσεις που έχουμε αποτύχει, έως ότου καταλήξουμε ότι δεν αξίζουμε τίποτα. Βλέπουμε τα πάντα να είναι μαύρα, αισθανόμαστε φόβο, κυριολεκτικά πανικό, απορρίπτουμε και κατηγορούμε τον εαυτό μας για όλα.
Η λύπη (είναι ξεκάθαρα φόβος εγκατάλειψης, φόβος απόρριψης) που αισθανόμαστε με την κατάθλιψη μας οδηγεί πάντα σε αρνητικές σκέψεις. Όταν είμαστε στενοχωρημένοι πάντα οδηγούμαστε σε αρνητικές σκέψεις, γι’ αυτό σκοπός μας είναι να είμαστε πάντα χαρούμενοι. Η πραγματική φύση μας είναι να ρέει πάντα μέσα μας η χαρά και η αγάπη. Μόνο τότε έχουμε σθένος. Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε σε λανθάνουσα κατάσταση, έχουμε έλλειψη σθένους, είμαστε δηλαδή ασθενείς.
Είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους απεριόριστη αυτοεκτίμηση. Έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά γονιών οι οποίοι είναι διάσημοι ή έχουν μεγάλο εγώ, πάσχουν από κατάθλιψη, διότι οι γονείς τους με την εγωκεντρική συμπεριφορά τους έκαναν τα παιδιά τους να πιστεύουν ότι δεν αξίζουν. Μάλιστα, πολλοί γονείς διαπληκτίζονται έντονα μπροστά στα παιδιά τους, με αποτέλεσμα οι σκηνές αυτές να δημιουργούν τραυματικές εμπειρίες στα παιδιά. Επειδή η συναισθηματική αναταραχή είναι μεγάλη, για να την αντέξει ένα μικρό παιδί, το συνειδητό αποθηκεύει βαθιά στο υποσυνείδητο τα τραυματικά αυτά γεγονότα, τα οποία όμως ανασύρονται στην επιφάνεια με διάφορα γεγονότα και δημιουργούν κατάθλιψη.
Οριστική λύση για την κατάθλιψη είναι η ενεργειακή θεραπεία, καθώς η θετική ενέργεια που δίνουμε στα τσάκρας του ατόμου που έχει κατάθλιψη, διώχνουμε την αρνητική ενέργεια που είναι εγκλωβισμένη στο σώμα του. Η αρνητική αυτή ενέργεια, με τις αρνητικές δονήσεις που παράγει, μας οδηγεί σε αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα. Ο θεραπευτής, με την ενέργεια που μεταδίδει στα τσάκρας, τα εναρμονίζει. Τα τσάκρας στέλνουν θετικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα στον υποθάλαμο και στην υπόφυση και παράγουν ορμόνες οι οποίες ηρεμούν κάθε ανησυχία και κάνουν το καταθλιπτικό άτομο να αισθάνεται γαλήνη και πληρότητα.
Όπως βλέπετε, πράγματα είναι τόσο απλά. Μόνο όταν η ψυχή μας καλυφθεί από ένα μαύρο πέπλο, τότε μόνο παθαίνουμε κατάθλιψη. Όταν αφαιρέσουμε το μαύρο πέπλο (απενεργοποιήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα), η ψυχή μας, η ύπαρξή μας ξαναβρίσκει το φως της.
Ο Θεός, το σύμπαν τα πάντα είναι έτοιμα να μας δώσουν ότι ζητήσουμε όταν και εμείς είμαστε, νοητικά έτοιμοι. Το cd που υπάρχει στο βιβλίο μου, θα σας βοηθήσει να επαναπρογραμματίσετε τον εγκέφαλό σας και να απαλλαγείτε από την κατάθλιψη, πρέπει επίσης να προσεύχεσθε συνεχώς να σας δίδεται φώτιση, να μην ξεχνάτε ποτέ ότι είμαστε πνεύματα που όταν είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή μας, όταν αισθανόμαστε παιδιά του Θεού και αισθανόμαστε σιγουριά, ασφάλεια για το μέλλον όλα πάνε καλά τέλεια.
Να σκέπτεστε ότι ο θεός εργάζεται μέσα σας. Δημιουργούμε λοιπόν κάθε στιγμή τον εαυτό μας με τον τρόπο που σκεπτόμαστε με τα συναισθήματα που νιώθουμε. Τα γονίδιά μας λοιπόν μεταφράζουν τις επιθυμίες της διάνοιας και κατευθύνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, τα κύτταρα και τα όργανά μας. Ανάλογα με τα συναισθήματά μας δημιουργούν ασθένειες ή μας αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής μας και μας κάνουν να «πετάμε» από υγεία και ευεξία. Η ελεύθερη βούλησή μας βελτιστοποιεί τις φυσικές δυνάμεις της έκφρασης των γονιδίων μας για να έχουμε πλήρη υγεία, ευημερία, αλλά και πρόοδο στην τέχνη και στην επιστήμη.
Η κατάθλιψη είναι φόβος και φόβος σημαίνει ελλιπή πίστη, απουσία του Θεού, έλλειψη αγάπης, άγνοια της Αλήθειας, η μόνη αλήθεια είναι ότι τα πάντα είναι άμορφη ενέργεια που αποκαλούμε Θεό, του οποίου η βασική ουσία είναι η αγάπη. Όταν διακατεχόμαστε από αγάπη, αγάπη αυτή μετατρέπεται σε κοσμική ενέργεια που μπορεί να κάνει τα πάντα. Ο φόβος μας εμποδίζει να βιώσουμε το Εγώ Ειμί, να γίνουμε δημιουργοί. Όταν βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση αυτό σημαίνει ότι η γνώση μας για το θεό είναι προς το παρών ελλιπής και όταν βελτιώνονται τα πράγματα σημαίνει ότι η γνώση μας για το θεό γίνεται σαφέστερη.
Συμπέρασμα: Είδαμε ξεκάθαρα ότι οι καθηγητές ψυχιατρικής και ψυχολογίας σήμερα συνδυάζουν τη Γνωστική Θεραπεία συμπεριφοράς, που διδάσκει τους πάσχοντες από κατάθλιψη να σταματήσουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης, με τον διαλογισμό, δηλαδή με θετικό προγραμματισμό, ο οποίος βοηθά τον ασθενή να έχει επίγνωση της πραγματικής φύσης του και να ξεφύγει από την κατάθλιψη. Επίσης, με το EFT, με το οποίο στέλνουμε ηλεκτρομαγνητικά σήματα, τα οποία κατευθείαν απελευθερώνουν τις νευρολογικές επιπτώσεις που απορρέουν από τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες.
Δηλαδή, ο συνδυασμός της Γνωστικής Θεραπείας συμπεριφοράς, η οποία πείθει τον ασθενή ότι ο αρνητικός τρόπος σκέψης δεν είναι ορθός, σε συνδυασμό με τον θετικό προγραμματισμό που επιτυγχάνεται με τον διαλογισμό και την επανασύνδεση της ροής της ενέργειας που επιτυγχάνεται με το EFT, o ασθενής θεραπεύεται οριστικά από την κατάθλιψη, χωρίς να χρειάζεται να παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα για όλη του τη ζωή.
Εφαρμόζοντας όμως και τις άλλες μεθόδους(ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, εναρμόνιση ενεργειακών κέντρων, Healing Code) που είναι πιο ολοκληρωμένες από το EFT, διότι ασχολούνται με όλο τον ενεργειακό μεσημβρινό και όχι την αρχή του που κάνει το EFT, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Άρα, αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι ο οργανισμός μας έχει τη σοφία να παράγει μόνος του όποιο φάρμακο χρειάζεται, αρκεί να τον αφήσουμε να λειτουργήσει, αρκεί να πιστεύουμε στη σοφία του, αρκεί να μην απενεργοποιούμε το αμυντικό μας σύστημα με αρνητικές σκέψεις, πεποιθήσεις και αρνητικά συναισθήματα.
Με την ενεργειακή θεραπεία στα τσάκρας και ιδίως στο τσάκρας του τρίτου ματιού εναρμονίζουμε την ενέργεια, που διαμέσου του υποθαλάμου δίνει εντολή στην υπόφυση να παράγει ορμόνες, οι οποίες γαληνεύουν το σώμα μας και το πνεύμα μας. Μόνο όταν η ψυχή μας καλυφθεί από ένα μαύρο πέπλο, μόνο αν έχουμε αποκοπεί από την Πηγή μας, από την αγάπη, από το φως, τότε μόνο παθαίνουμε κατάθλιψη. Όταν αφαιρέσουμε το μαύρο πέπλο με την ενεργειακή θεραπεία στα τσάκρας, δηλαδή απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και την αρνητική ενέργεια που έχουν εγκλωβίσει στο σώμα μας, η ψυχή μας ή ύπαρξή μας ξαναβρίσκει το φως της.

Πηγή


Alobar's Place