Μαύρα
φασόλια: για να δείτε… άσπρη μέρα
Αν και δεν
είναι ιδιαιτέρως γνωστά στη χώρα μας, τα μαύρα φασόλια είναι σούπερ-ευεργετικά
για την υγεία μας και , μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal
of Nutrition, όσοι καταναλώνουν περίπου 80 γραμμάρια μαύρα φασόλια την ημέρα
μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 38%. Παρ’ όλο που όλα τα είδη φασολιού
κάνουν καλό στην καρδιά, τα μαύρα φαίνεται να υπερτερούν τονώνοντας και τον
εγκέφαλο κι ο λόγος είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες,
αντιοξειδωτικά που φαίνεται να βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία.
Ταυτόχρονα, είναι πλούσια και σε άλλα θρεπτικά συστατικά, περιέχοντας πρωτεΐνη,
καλά λιπαρά, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο και
φυτικές ίνες.
Στρείδια:
για τεστοστερόνη στα ύψη
Τα όστρακα
εν γένει αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ψευδάργυρου,
χαλκού, σιδήρου,
καλίου, σεληνίου και ιωδίου, γεμίζοντας με θρεπτικές ουσίες όσους τα εντάσσουν
στη διατροφή τους. Ταυτόχρονα, όμως, η κρεμώδης σάρκα τους φανερώνει άλλη μια
ιδιότητα, καθώς αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και προστατεύει απέναντι στον
καρκίνο του προστάτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου