Social Icons

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Cordyceps Sinensis


Το Cordycep Sinensis είναι ένα σπάνιο είδος μανιταριού που χρησιμοποιείται ευρέως στην κλινική ιατρική της Ανατολής.Θεωρείται ένα πανίσχυρο θεραπευτικό μέσο για τις ασθένειες των πνευμόνων και των νεφρών, που αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα, σταματά τις αιμορραγίες, μειώνει το φλέγμα, και αποτελεί έναΟλιστικό τονωτικό. Από τους δύο βασικούς τύπους του, το χρυσοκάστανο μανιτάρι θεωρείται το πιο θεραπευτικό και είναι πιο ακριβό από το λευκό.
Τα Cordyceps Sinensis φυτρώνουν στις αλπικές χλοερές ζώνες του Νεπάλ, στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Μπουτάν. Στο Νεπάλ τα Cordyceps ονομάζονται στην τοπική διάλεκτο "Yarchagumba" που σημαίνει «Βότανο της Ζωής» και είναι ένας παρασιτικός μύκητας που έχει τεράστια εμπορική ζήτηση σαν ένα τονωτικό/αφροδισιακό και στην ουσία είναι ένας λειχήνας ο οποίος φυτρώνει πάνω στο σώμα μιας προνύμφης!
Τα μανιτάρια συλλέγονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης ή στην αρχή του καλοκαιριού όταν τα χιόνια λιώνουν και οι λειχήνες φυτρώνουν πάνω στους λόφους. Το Yarchagumba φυτρώνει από τα 4.300 μέτρα και πάνω, στα ορεινά της Κίνας, των Ιμαλαΐων και του Θιβέτ.
Θεραπευτικές εφαρμογές
Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι τα CordecypesSinensis θεραπεύουν τις ασθένειες των πνευμόνων, την κίρρωση του ήπατος (70% βελτίωση), το άσθμα και την βραχεία αναπνοή, την ατονία και τη χρόνια κούραση, την ανικανότητα και την πρόωρη εκσπερμάτιση, πόνους στα ισχία και στα γόνατα, τη ζαλάδα και τις εμβοές των αυτιών, τη χοληστερίνη και τις ασθένειες της καρδιάς. Βασικές δράσεις τουCordycep: Προσαρμογόνο, τονωτικό, διεγερτικό του ανοσοποιητικού, ισχυρό θεραπευτικό μέσο.
Το επίσημο Περιοδικό Ιιατρικής «New York Journal of Medicine» ανέφερε ότι τα Cordyceps έχουν ιδιότητες παρόμοιες με το Ginseng, που χρησιμοποιείται για να δυναμώσει το σώμα από χρόνια κούραση, ατονία ή εξάντληση. Έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την ανικανότητα, για χρόνιους πόνους οσφυαλγίας, για τη βελτίωση του σπέρματος και για την αύξηση στην παραγωγή και τον καθαρισμό του αίματος..
Κύρια ευεργετήματα των Cordyceps στην υγεία είναι:
1. Ενδυναμώνει τους πνεύμονες. Οι Θιβετανοί χρησιμοποιούν αυτό το βότανο για να αντεπεξέρχονται στο
μεγάλο υψόμετρο.
2. Αυξάνει την ενέργεια του Yang των νεφρών. Θεωρείται από τους Κινέζους ένα φυτικό αφροδισιακό, ένα «Βιάγκρα».
3. Σταματά τον χρόνιο βήχα και ανακουφίζει το αναπνευστικό. Είναι κατάλληλο για νέους και για ενήλικες.
4. Ελέγχει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων όπως και την μετάστασή τους κάνοντας τους κακοήθεις
όγκους πιο θεραπεύσιμους.
5. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα Cordyceps βοηθούν στη διατήρηση των ορμονών του σώματος όπως ήταν στην εφηβεία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου