Social Icons

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Σταφυλοθεραπεία

Με τον όρο σταφυλοθεραπεία, εννοούμε την αποκλειστική μονοφαγία με σταφύλια, για ορισμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την περίπτωση και τον επιδιωκόμενο σκοπό του καθενός, που επιθυμεί να την κάνει.
Με το κείμενο αυτό, θα ήθελα να αποτυπώσω τις εμπειρίες των τριάντα χρόνων(30) σταφυλοθεραπείας μου, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου, που υποφέρουν και δεν γνωρίζουν την ευεργετική επίδραση της σταφυλοθεραπείας, στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αρχικά, θα ήθελα να κάνω μια αναφορά, στο λόγο για τον οποίο έκανα σταφυλοθεραπεία. Ήμουνα μόλις τριάντα ετών και αντιμετώπιζα ένα σωρό προβλήματα υγείας. Είχα ενοχλήσεις στο στομάχι (γαστρίτιδα), στο κυκλοφορικό με πίεση 9,5-13,5, αυχενικό, αϋπνίες, δυσκοιλιότητα αιμορροΐδες και άλλα. Δυστυχώς, η κατάσταση με την επίσημη ιατρική και με τα φάρμακα, γινόταν ολοένα και χειρότερη, με αποτέλεσμα να υποφέρω και να αρχίσω πλέον ανησυχώ. Έτσι, αναγκάστηκα να ερευνήσω την αιτία του κακού και ανέλαβα μόνος μου, να ψάξω τον τρόπο, για να θεραπευτώ.

Η έρευνα αυτή, με οδήγησε σε ανθρώπους, οι οποίοι κάνοντας σταφυλοθεραπεία
κατάφεραν να θεραπευθούν, από διάφορες ασθένειες που αντιμετώπιζαν. Έψαξα και βρήκα χρήσιμα βιβλία φυσιοθεραπευτών (Πέτρου Ηλία, Σαββίδη Σάββα, Πέντζαμιν), τα οποία μελέτησα και τελικά εφάρμοσα.
Αποφάσισα λοιπόν, το Σεπτέμβριο του 1979, να κάνω την πρώτη μου σταφυλοθεραπεία, για δεκαπέντε(15) ημέρες. Ήμουνα τότε, 90 κιλά και με ένα σωρό προβλήματα. Μετά από δεκαπέντε ημέρες μονοδίαιτας με σταφύλια (χωρίς φάρμακα και λιπάσματα) και αφού έχασα δώδεκα κιλά τοξικά, έφυγαν από πάνω μου όλοι οι πόνοι και ξανάνιωσα. Έτσι λοιπόν από τότε και μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, από τα μέσα Σεπτεμβρίου, έως τα μέσα Οκτωβρίου, κάνω σταφυλοθεραπεία με βιολογικά σταφύλια, για διάστημα 25 έως 32 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι πως μέχρι σήμερα, δεν αρρώστησα από κάτι σοβαρό, ενώ εργάζομαι πάρα πολύ χειρωνακτικά χωρίς να έχω όμως κάποια κακιά συνήθεια(ξενύχτια, κάπνισμα, ποτά κ.α.).

Γιατί έκανα μονοδίαιτα με σταφύλια;
Κορυφαίοι επιστήμονες, ασχολήθηκαν και ανέλυσαν τα σταφύλια, επειδή τους εντυπωσίασε η ευεργετική τους δράση, στην υγεία του ανθρώπου.
Από τις αναλύσεις αυτές, προέκυψε ότι τα σταφύλια, περιέχουν δώδεκα(12) από τα δεκαέξι(16) στοιχεία, που αποτελείται το ανθρώπινο σώμα. Αυτά τα στοιχεία είναι : Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Σίδηρος, Μαγγάνιο, Νάτριο, Κάλιο, Φώσφορο, Θείο, Φθόριο, Χλώριο, Αργίλιο και Πυρίτιο.
Επιπρόσθετα, είναι πάρα πολύ πλούσια σε Βιταμίνες Α, Β, C, που είναι απαραίτητες για την θρέψη και την αναζωογόνηση, του ανθρώπινου σώματος.
Όλα τα παραπάνω συστατικά του σταφυλιού, είναι ζωντανά και ραδιενεργά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν μέσα μας, ζωντανά κύτταρα.
Το αποσταγμένο νερό που περιέχει, ξεπλένει και καθαρίζει, όλα τα εσωτερικά μας όργανα. Τα σταφύλια, περιέχουν 20%-30% σταφυλοσάκχαρο, απαραίτητο για την λειτουργία της καρδιάς.
Το φυτικό λεύκωμα του σταφυλιού (περίπου 2%), τρέφει και δυναμώνει, αποκαθιστώντας την ομαλή λειτουργία, των πεπτικών οργάνων. Επίσης, είναι πάρα πολύ πλούσιο, σε οργανικά άλατα και σάκχαρα και δικαίως θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων, αφού με όλα τα στοιχεία που περιέχει συναγωνίζεται το μητρικό γάλα.

Πώς γίνεται η σταφυλοθεραπεία;
Για να ξεκινήσει κανείς σταφυλοθεραπεία, πρέπει πρώτα να ετοιμασθεί ψυχολογικά. Δεύτερον, πρέπει να μείνει 1-2 ημέρες χωρίς τροφή, μόνο με νερό και κάθε μέρα χρειάζεται ένα κλύσμα, προκειμένου να αδειάσει το έντερο. Την τρίτη ημέρα, ξεκινάει να τρώει σταφύλια κάθε τρείς ώρες. Τα σταφύλια, θα πρέπει να είναι μαύρα, ώριμα και απαλλαγμένα από κάθε είδος αγροχημικού (λιπάσματα, φάρμακα, ορμόνες κ.α.), δηλαδή να είναι βιολογικά.
Καλό θα είναι, μετά την κατανάλωση 2-3 ημερών, με σταφύλια, να κάνει μια ημέρα διακοπή και να καταναλώσει μόνο νερό, καθώς και να κάνει ένα κλύσμα. Μετά συνεχίζει με σταφύλια ή χυμό σταφυλιού. Τα σταφύλια πρέπει να τρώγονται με τη φλούδα. Τα δε κουκούτσια, πρέπει να καταπίνονται αμάσητα, εκτός εάν κάποιος υποφέρει από έλκος στομάχου, οπότε θα πρέπει να καταναλώνει μόνο χυμό σταφυλιού.
Η ποσότητα κανονίζεται από την όρεξη του καθενός. Μια πρακτική συμβουλή στο σημείο αυτό, είναι να αποφεύγετε να βρίσκεστε σε κουζίνα, που μαγειρεύουν και μάλιστα φαγητά με έντονες-ερεθιστικές μυρωδιές και γεύσεις. Πάντα το στομάχι σας, να είναι γεμάτο από σταφύλια, όταν πρόκειται να βρεθείτε κοντά σε τρίτους που γευματίζουν. Να φροντίζετε να είστε ήρεμοι και να κοιμάστε πολύ νωρίς, ώστε να συμπληρώνεται 8 ώρες ύπνο τη νύχτα. Καλό είναι, στο κρεβάτι να πηγαίνετε για ύπνο, πριν τις δώδεκα τη νύχτα.
Διάρκεια της σταφυλοθεραπείας:
Η διάρκεια της, είναι ανάλογη με την περίπτωση του καθενός και με το τι επιδιώκει. Γενικά, θα λέγαμε ότι 5-10 ημέρες σταφυλοθεραπείας, είναι απαραίτητες, για να αναζωογονηθεί ο ανθρώπινος οργανισμός. Σε περιπτώσεις όμως ασθενειών, χρειάζονται περισσότερες ημέρες. Ο ίδιος ο οργανισμός μας, μας ειδοποιεί πότε πρέπει να σταματήσουμε τη μονοδίαιτα. Όταν θα έχει αποτοξινωθεί και θα έχει ανανεωθεί, τότε με τις δικλίδες ασφαλείας που έχει, θα μας αναγκάσει να διακόψουμε την σταφυλοθεραπεία.
Συμπτώματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της σταφυλοθεραπείας:
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, υπάρχει πιθανότητα, κυρίως την τρίτη ή τέταρτη ημέρα, να παρουσιάσει ο οργανισμός κάποια συμπτώματα, όπως κομμάρες, πονοκέφαλο, σπυράκια σ’ όλο το σώμα ή σε μερικά σημεία. Όλα τα παραπάνω, είναι σημεία εντατικής καθάρσεως και αποτοξινώσεως του σώματος.
Επίσης, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστεί ευκοιλιότητα ή δυσκοιλιότητα. Στην τελευταία περίπτωση, ένα ή δύο κλύσματα είναι απαραίτητα, ώστε τα συμπτώματα να υποχωρήσουν. Πρέπει να αναφέρουμε, ότι όλα τα παραπάνω συμπτώματα, είναι αποτοξινωτικής φύσεως για τον οργανισμό μας και δεν πρέπει να μας ανησυχούνε καθόλου.
Όσο αυτά τα συμπτώματα, εξακολουθούν να υπάρχουν κατά την διάρκεια της θεραπείας, πρέπει να συνεχίζεται η θεραπεία, χωρίς κανένα ίχνος ανησυχίας. Εάν όμως επιμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, δείγμα ότι ο οργανισμός είναι πολύ τοξινωμένος, τότε πρέπει να γίνει διακοπή για 24-48 ώρες της σταφυλοθεραπείας και να καταναλωθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό, μόνο νερό με λίγο μέλι και λεμόνι, έως ότου υποχωρήσουν τελείως τα συμπτώματα. Μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων, συνεχίζουμε την σταφυλοθεραπεία, μέχρι να πετύχουμε τον σκοπό μας.
Πώς ευεργετεί η σταφυλοθεραπεία;
Σύμφωνα με ομολογίες κορυφαίων επιστημόνων, η σταφυλοθεραπεία είναι ευεργετική στις παρακάτω περιπτώσεις : διάλυσης του περιττού βάρους, σε αρθριτισμούς, ψαμμίαση, δυσκοιλιότητα, ανωμαλίες ήπατος και της χοληδόχου, ρευματισμούς, αιμορροΐδες, δερματοπάθεια, εκζέματα, ακμή, νεφρολιθίαση, κολίτιδα, πεπτικές ανωμαλίες, έλκη και στη διάλυση και εξωτερίκευση της φλεγμονής και της νικοτίνης από τους πνεύμονες, διευκολύνοντας έτσι την οριστική εγκατάλειψη του ολέθριου καπνίσματος.
Εμπρός λοιπόν, απολύτως κανένας δεν πρέπει να μένει αμέτοχος στην ευεργεσία, που υπόσχεται η σταφυλοθεραπεία, όταν όλες οι άλλες θεραπείες, δεν μπορούν να προσφέρουν ριζική βελτίωση της πολύτιμης σωματικής και ψυχοδιανοητικής μας υγείας, που είναι τόσο απαραίτητη για κάθε επιτυχία και για κάθε πρόοδο στη ζωή μας. Επιπλέον, η σταφυλοθεραπεία πρέπει να συνδυάζεται με ατμόλουτρα, μασάζ, γυμναστική και κίνηση σε καθαρό αέρα.
Διακοπή της σταφυλοθεραπείας:
Η σταφυλοθεραπεία δεν πρέπει να διακόπτεται απότομα. Χρειάζεται τουλάχιστον ο μισός χρόνος, για να επανέλθουμε στην κανονική μας διατροφή. Δηλαδή, εάν κάναμε 20 ημέρες σταφυλοθεραπεία, χρειαζόμαστε τουλάχιστον 10 ημέρες ακόμη να προσέξουμε, τρώγοντας οπωσδήποτε ένα γεύμα κάθε ημέρα σταφύλια, ενώ τα άλλα να είναι σαλάτα εποχής ωμή, και ένα είδος φρούτου επίσης εποχής για 5 ημέρες. Την 6η ημέρα, λίγο μαύρο ψωμί με σαλάτα εποχής με λίγο λάδι και λεμόνι και μετά πιο ελεύθερη διατροφή, χωρίς καθόλου αλάτι. Το χλωριούχο νάτριο(NaCl) είναι τοξικό δηλητήριο, ενώ το φυτικό αλάτι (από το Σέλινο) είναι ακίνδυνο.
Το κρέας ή το ψάρι ή οι τροφές ζωικής προέλευσης, εκτός από το φρέσκο γάλα, θα πρέπει να καταναλωθούν μετά από 30-40 ημέρες, για να μην τοξινώσουμε τον οργανισμό μας.
Εάν συνεχίσουμε να τρώμε σαλάτες και φρούτα, ο οργανισμός μας συνεχίζει να αποτοξινώνεται για όσο διάστημα καταναλώνουμε αλκαλικές τροφές (σαλατικά-φρούτα-ωμούς ξηρούς καρπούς).
Μετά την αποτοξίνωση θα πρέπει να αποφεύγουμε τα ¨δηλητήρια¨, που δυστυχώς σήμερα τα καταναλώνουμε με ευχαρίστηση και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες, τα οποία δηλητηριάζουν το ανθρώπινο σώμα και δημιουργούν ανίατες ασθένειες. Τέτοια ¨δηλητήρια¨ είναι:
Το αλάτι -Ανόργανη επικίνδυνη ουσία για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο καφές - Καρδιοτονωτικό δηλητήριο, που για να εξουδετερωθεί χρειάζεται οργανικό ασβέστιο, το οποίο αφαιρεί από τα οστά (προκαλεί οστεοπόρωση).
Τα τηγανητά - Το καμένο λάδι παράγει τοξίνες.
Η ζάχαρη - Η κρυσταλλική ζάχαρη, είναι επικίνδυνη επειδή επεξεργάζεται με χημικές ουσίες.
Το κρέας - Προκαλεί ελεύθερες ρίζες και πτωμαΐνες.
Το κάπνισμα – Η πίσσα γεμίζει τις κυψελίδες των πνευμόνων και περιορίζει την οξυγόνωση του αίματος, καθώς και την απόφραξη των αγγείων.
Με τιμή    
Σωφρονιάδης Γρηγόριος
Κτηνίατρος-Βιοκαλλιεργητής
Δ/νση 3ο χ.λ.μ. Δράμας-Καβάλας

Δράμα 661 00, Τηλ. 25210 21438

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου